torsdag 30. mai 2013

Om årets artistar

Elisabeth Torstuen er ei komande stjerne frå Aure, med ung og kraftfull røyst. Det blir sagt at ho kan få alle songar til å bli country, same kva sjanger dei var i utgangspunktet. Torstuen syng både eigne og andres songar med autoritet, og kjem med eit drivande band som vil skape fest på låven.

PapaFahrOutband er basert i Trondheim, og spelar fengande americana, framført med rusten og rutinert røyst. PapaFahr gav ut første plata si i 1985, og har sidan reist verda rundt med sin eigen "Invisible festival". Til Leitet har han med seg stødig komp frå sitt trufaste PapaFahrOutband.

Birds of Speech vil somme hugse frå dei flotte konsertane dei spelte i Aure i fjor. Dette drivande dyktige jazzbandet stammar frå Stockholm. Årets utgåve er noko røffare, og dei omtaler sjølv musikken sin som ørkenrock, viddepunk og elektrofunk.

Ella Guru kjenner mange frå La Vida Leitet eller Rock mot ras. Bandet er Trondheimsbasert, men to av medlemmene har vokse opp i Todalen. Ella Guru spelar post-punk, og har blitt omtalte som «ein flokk flodhestar i eit glasmagasin». Bandet har mellom anna vore i Noregsfinalen i Zoom Urørt og har vore kåra av Adresseavisen som eitt av Trondheims mest lovande band. Musikken er rytmisk, hard, rask og høg.

Krank er det trufaste husbandet på Leitet, slik det òg var det på Rock mot ras. Dette akustiske folkrockbandet med utspring i Todalen er mellom anna kjent for tolkingar av songar som «Barbie Girl» og «La Isla Bonita», og for den lokale folkesongen om Magnill.



Ingen kommentarer: